Ti fantasifulde trivia om undervandsfoto du garanteret ikke har hørt

Ti fantasifulde trivia om undervandsfoto du garanteret ikke har hørt

1. Det første undervandsbillede blev taget af Louis Boutan i 1856 og var af et søpindsvin.

2. Det første farve-undervandsbillede blev taget af George Lawrence i 1967, som han kaldte "The Silent World".

3. Det dybeste et undervandskamera er blevet nedsænket er på 35.798 fod (10.911 meter) dybt i Marianergraven den 25. marts 1960.

4. Det dyreste kamera, der nogensinde er lavet til undervandsfotografering, er Nautilus-8 med et prisskilt på million USD.

5. Undervandskameraer er normalt lavet af titanium, fordi det er let og korrosionsbestandigt – hvilket gør det perfekt til jobbet!

6. Undervandsfotografering kan bruges til at dokumentere koralrev, livet i havet

Hvad er de forskellige måder at fotografere under vandet?

Undervandsfotografering er et komplekst felt, der kræver en masse dygtighed og viden. Den bedste måde at komme i gang på er at lære det grundlæggende i undervandsfotografering, som omfatter forståelse af de forskellige typer kameraer, belysning og andre ting.

Du kan bruge disse tips til at få billeder i bedre kvalitet:

– Brug et DSLR-kamera med ekstern blitz eller stroboskoplys for at få billeder i bedre kvalitet.

– Optag i RAW-format for billeder i bedre kvalitet.

– Brug et vidvinkelobjektiv til at fange flere detaljer i dine billeder.

– Hold din ISO lav (100), så du ikke har kornete billeder.

– Optag med den bredeste blændeåbning undervandsfoto (laveste f/stop-tal) muligt for maksimal skarphed på tværs af billedet.

Hvilken slags kameraudstyr skal jeg have med, når jeg går under vandet?

Der er mange typer kameraer, som du kan bruge under vandet, men der er nogle vigtige ting, du skal overveje, før du køber et.

– Vandtætte kamerahuse – disse er normalt den mest overkommelige mulighed, og de giver dig mulighed for at tage billeder i op til 10 m under vandet.

– Vandtæt hus – dette er et ekstra lag, der omgiver dit kamera og beskytter det mod vandskader.

– Undervandslinser – disse linser er designet specielt til at tage billeder under vandet, og de har ofte en kuppelform.

Hvorfor er det vigtigt at have neutralt flydende udstyr, når du tager billeder under vandet?

Det er nødvendigt at have neutralt opdriftsudstyr, når du tager billeder under vandet af et par grunde. For det første kan det gøre billederne mere æstetisk tiltalende ved at fjerne behovet for photoshop-redigering. For det andet vil det gøre at tage billeder under vandet meget nemmere og mindre anstrengende for kroppen.

Den vigtigste grund til at have neutralt opdriftsudstyr er, at det vil gøre at tage billeder under vandet meget nemmere og mindre anstrengende for kroppen. Dette skyldes, at du ikke kæmper mod din egen opdrift samt kæmper mod tyngdekraften, mens du prøver at tage et billede.

Hvor finder du mest af din inspiration til undervandsfotografering?

Undervandsfotografering er en udfordrende og spændende hobby. Du skal være villig til at bruge tid og kræfter på at få nogle gode billeder.

#1) Jeg finder det meste af min inspiration fra selve havet. Jeg elsker at se på de farver, former og teksturer, den har at byde på.

#2) Jeg finder også inspiration fra andre undervandsfotografer, der laver lignende ting som mig. Det er altid rart at vide, at der er andre derude, som deler min passion for denne hobby!

Hvilken slags mad skal du have med, når du går under vandet?

Når du går under vandet, skal du medbringe den rigtige slags mad. Du bør medbringe fødevarer, der ikke er for tunge eller fedtede, og som ikke kræver nedkøling. Fødevarer som bananer, æbler, granolabarer og trailmix er gode muligheder for undervandssnacks.